Hoztam neked egy kis listát arról, hogy mi az az 5 dolog amit meg kell tenned még idén, ahhoz, hogy jól zárhasd az évet. Íme:

 1. Takarítsd ki a szobádat/lakásodat

Sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy gyűjtögetővé váljunk, és elraktározzunk dolgokat, amiket a “majd jó lesz valamire” kategóriába helyezünk. Valójában ahelyett, hogy napi szinten elővennénk és tényleg használatba vennénk ezeket, helyette csak felrakjuk a szekrény tetejére, elrejtjük a pincébe, vagy a komód legalsó fiókjába. Az esetek többségében SOHA nem használjuk újra ezeket a tárgyakat.

Na most a feladat az lenne, hogy az ilyen dolgokat szortírozd ki és bizony dobd a kukába, vagy add oda valakinek aki tényleg használná. (Igen tudom, az a szoknya még jó lesz ha majd színházba mész. Hányszor is mentél idén? Aha.. na akkor zsákba vele! Tudom az a könyv meg még jó lesz majd ha újra olvasod. Mennyire tetszett elsőre? Annyira nem? Akkor szerinted újra fogod olvasni? Nem hiszem..Dobozba vele!) Majd lesznek újak, így legalább lesz hely nekik! Tény, hogy ilyenkor kicsit meg kell erőltetni magunkat és elengedni a ragaszkodást bizonyos tárgyakhoz, de sokkal jobb érzés lesz amikor megválunk tőle.

Higyj nekem, tapasztalt szelektáló vagyok. 😉

                                                                             (Kép: Pinterest)                                                                                       “Amikor elengedsz dolgokat és ezzel helyet teremtesz, az Univerzum sokkal jobb dolgokat hoz majd helyette.”

A kellemeset összekötve a hasznossal, átrendezheted a spajzod, gardróbod, vagy a pincéd polcait. Miután kiszelektálsz minden nem használt holmit, még több helyet csinálsz az újnak, és ezzel egyben jelzel is az univerzumnak, hogy ott pedig igenis van helye újabb, szebb dolgoknak. (nem további kacatnak, heló!) 😉

Mennyivel jobban fog kinézni a könyves polcod is úgy, hogy az ezer éve elő nem vett könyvek helyett csinálsz az újaknak helyet, emlékeztetve ezzel magad, hogy mennyi szuper könyv van amit jövőre meg fogsz venni.

Tudom, valószínűleg már rajtad van az év végi fáradtság és a hátad közepére sem kívánod az extra pakolást, és rendszerezést, de sokkal jobb érzés lesz úgy lezárni az évet, valamint felkelni január 1-jén, hogy egy tiszta, “új” lakás/szoba fogad.

Akár vond be valamelyik családtagodat, barátodat, barátnődet, rakjatok be valami pörgős zenét, ha van kedvetek igyatok meg egy-két pohár bort közben, és máris móka, kacagás az egész.

Add oda családtagoknak, barátnőknek azokat a holmikat amit ők még hordanák, ha semelyik verzió sem szerencsés vagy járható út bármi oknál fogva, akkor adományozd oda rászorulóknak, szervezeteknek.

 

 1. “Takarítsd ki a fejed”, azaz tísztisd ki az elmédet, zárd le a 2016-os évet

(Kép: Pinterest)

“A zűrzavar nem csak fizikai dolog. Régi ötletek, mérgező kapcsolatok és rossz szokások. A zűrzavar bármi, ami nem támogatja a jövendőbeli jobbik énedet.”

Azaz minden olyat zárj le ami nem támogatja a fejlődésedet.

Gondold át mi minden történt Veled idén. Szedd össze azokat a dolgokat amiért hálás lehetsz, és azokat amik mérföldkövek voltak az életedben. Menj végig azokon a dolgokon, amik nem teljesen sikerültek jól ebben az évben. Nem azért, hogy a rosszra emlékezz, hanem azért, hogy átlásd mi az amit esetleg máshogy kell csinálnod jövőre, mi az amin változtatnod kell. Egy ilyen lista azért is lehet nagy segítség, mert meg tudja alapozni azt, hogy milyen célokat állíts fel magadnak jövőre.

Nekem nagyon élménydúsan telt az év, jónéhány mérföldkövet tartalmazott, ezt most megosztom veletek képek formájában.

 1. Eltöltöttem 2 hónapot nyáron Amerikában (Ezen belül sok jelentős élmény van, ezért ezeket külön kiemelem) Egyébként erről írok egy külön élménybeszámoló posztot, azt is el tudjátok olvasni. 🙂
 2. Életem egyik nagy álma teljesült azzal, hogy úsztam delfinekkel. dolphinswim
 3. Kipróbáltam a “lebegő tankot” Floridában.flotation-tank
 4. Életemben először voltam igazi indián rezervátumban és indián fesztiválon. indian-festival
 5. Voltam a Universal Studios-ban, Floridában.5 dolog
 6. Voltam a Rushmore hegynél.mount-rushmore
 7. Életemben először lett bármilyen formában befestve a hajam. (először ombre volt, majd balayage lett belőle)dyed-hair
 8. Kiköltöztem Amerikába November 28-án.
 9.  Elkezdtem a világ legjobb táplálkozástudományi suliját, az Institute of Integrative Nutrition-t.
 10. Publikussá tettem a Candle & Coconut blogomat.

Nyilván történtek olyan dolgok is velem, amire nem vagyok büszke, vagy nem éppen felvillanyozóak voltak, esetleg jövőre máshogy szeretném őket.

Például:

-Sajnos nem olvastam el annyi könyvet amennyit szerettem volna, és nem foglalkoztam annyit az önfejlesztéssel amennyit szerettem volna. Ezért az egyik kristálytiszta célom az, hogy minden nap meditálok, és mindennap olvasok minimum 30 percet 2017-ben.

-Az, hogy kiköltöztem Amerikába nagyon sok jó dologgal jár együtt, viszont sajnos egyben “ott hagytam” a családom és a barátaimat, valamint abba kellett hagynom a kosárlabdát is.

-Kiderült, hogy van egy szívelégtelenségem ami elvileg “veleszületett”, de csak most voltak tüneteim, ezért most derült ki.

Szóval természetesen voltak hullámvölgyeim, mint mindenki másnak, de igyekszem a jóra koncentrálni, illetve arra, ami előre visz.

 1. Állíts célokat 2017-re

Az előző pontból következik, hogy ha végig gondoltad mi az ami idén nem jól sikerült, mi az amit már tuti, hogy jövőre biztosan meg szeretnél valósítani. Nagyon sok jó módszer van arra, hogy összeszedd a céljaidat amiket jövőre meg szeretnél valósitani.

Nekem 3 kedvencem van ezekből:

 • Álom tábla

Ezt azért szeretem és csinálom is meg minden évben, mert ezzel vizuális formát adsz a vágyaidnak, álmaidnak. A lakás egy olyan pontjára rakd amit minden nap látsz, és nemcsak feldobja a dekorációt, hanem szem előtt is van és így minden nap “emlékeztet” arra amit szeretnél, vagyis a fókuszodban lesz. Mivel energiát és figyelmet adsz neki, ezáltal közelebb is fogsz kerülni a rajta lévő céljaidhoz.  A kép egyébként arról az oldalról van ahol létre is hozhatsz egyet, biztosítanak szuper képeket is hozzá.

(Kép: dreamitalive.com)
 • Célfüzet

Ezt a verzióját is szeretem a vágyak, álmok gyűjtésének. Ide is tudsz mindenféle képeket ragasztani, ez az opció abból a szempontból hatásosabb, hogy ha már egy füzetet alkalmazol, érdemes részletesen leírni mi az amit szeretnél. Fontos, hogy jelenidőben fogalmazz, és minél több részletet írsz le a vágyott dologról, annál tisztább és elérhetőbb lesz. Ha negyedévekre, vagy hónapokra bontod a céljaidat, még jobban tudod ellenőrizni magadat, és azt hogyan haladsz azok megvalósításával.

 • Tervező napló

Ezek pedig azért a kedvenceim, mert általában azzal, hogy nagyon jól lezárják az évet, nagyon jó alapot adnak az életed minden területén ahhoz, hogy megfogalmazd mit is szeretnél elérni a következő évben. Én is terveztem elkészíteni egy jó kis 2017-es tervező naplót, de ez egyelőre nem jött össze, mindenesetre a pinteresten pl. nagyon jókat lehet találni. (Itt egy link, ami az egyik kedvenc magyar bloggerem, urban-eve oldaláról tölthető le. (https://cabbitsupreme.leadpages.co/leadbox/140c97473f72a2%3A156288dd4346dc/5759978627399680/)

 1. Rendezd el a nézeteltéréseidet

Szokták mondani, hogy ne menj úgy aludni, hogy nem békültél ki a pároddal, na ez is hasonló, csak itt most az új évre vonatkozik. Az év végén mindenki kicsit szentimentálisabb hangulatba kerül az ünnepek miatt, talán nyitottabb is, és valamivel könnyebb a nehéz esetnek tűnő nézeteltéréseket is rendezni. Ne zárd úgy az évet, hogy haragszol valakire, vagy hogy összevesztél valakivel. Kezdeményezz és oldd meg a megoldatlan ügyeidet másokkal.

 1. Tégy jót valakivel

Legyen egy idegen, vagy ismerős, de tegyél valami jót valakivel. Még van rá 2 napod. 😉

Ne várj semmit cserébe, legyen ez olyan cselekedet, amit nem azért teszel, hogy te is kapj valamit. Nagyon jó érzés adni, és még jobb lezárni az évet egy ilyen jó tettel. Adok néhány ötletet amin elindulhatsz:

 • Adj némi pénzt, vagy ételt egy hajléktalannak
 • Küldj egy kedves üzenetet egy régi barátnak
 • Hagyj valakinek egy kedves üzenetet tartalmazó cetlit az autóján
 • Segíts át egy idős embert a zebrán
 • Mondd el egy családtagodnak mennyire szereted

Legyen az bármilyen apró cselekedet, jöjjön szívből és akkor lesz az igazi.

Mielőtt elköszönnék összeszedtem nektek a számomra legmeghatározóbb zenéket amikhez valamiért kötődöm az idei évben.

 1. Justin Timberlake: Can’t stop this feeling: Ez nekem az abszolút boldogság dal, ami bármikor feldob és erre bárhol elkezdek táncolni és énekelni. (az egy dolog, hogy szét hallgattam ezért már picit azért unom, de ha egy ideig nem hallom utána ismét ugyanazt a jó érzést váltja ki belőlem)
giphy-dancer
(Kép: giphy.com)

 

 1. Jonas Blue-Perfect Stranger

Ez a dal egyértelműen a felszabadultság érzését adja számomra. A meleg nyári szellő, a nyári bulik, esti rosefröccsözések hangulatát. Mivel én a nyár nagy részét Amerikában töltöttem, ezért a floridai élményeink jutnak róla eszembe, a sok vidámparkozás, az autókázás, a finom kajálások, és az úszómedencénél töltött percek Keithhel.

 1. Katy Perry- Rise

Ez a dal ugye az idei nyári olimpia hivatalos dala volt. Akármikor meghallom, mintha valami ősi erőket ébresztene fel bennem. Annyira motivál és inspirál, hogy úgy érzem bármit meg tudok valósítani amikor ezt a dalt hallom. Ha a hivatalos Olimpiás videoklippjét nézem, attól még libabőrös is leszek, annyira erőteljes. (lehet, hogy a sportmúltamnak köszönhető, de minden embert megmozgat szerintem)  Leírom a számból a kedvenc soraimat, ami így leírva furán fog hangzani ugyan, nyilván hallgatva a szöveget és a dalt sokkal jobb, de azért íme:

“Nem csak túlélni fogom, ó fogsz te még látni engem virágozni, nem írhatod meg a történetem, mert az ősök felett állok (ezt igazából szerintem arra érti, hogy nem tartozik az átlaghoz) és még egy rész ami nagyon tetszik:

“Jajj, annyira kicsi a hited, ne kételkedj, ne kételkedj, a győzelem az ereidben van, tudod jól, tudod jól, nem fogok megalkudni, csak harcolok, csak harcolok, át fogok változni”

A lényege tehát, hogy bármi legyen is megvalósítom a kitűzött célt, nem foglalkozom semmivel csak megyek előre és megcsinálom, mert erős vagyok és a véremben van a győzelem és a küzdés. Tényleg inspiráló a dal, nyilván nem véletlenül választották/írták az Olimpiához.

 

 1. Chainsmokers- Don’t let me down

Ez a dal is a szívemhez nőtt az idei évben. Mindig az jut róla eszembe, amikor autóban ülünk Keitthel és torkom szakadtából éneklem a dalt. Röpke 163 milliós nézettséggel valószínűleg nem csak nekem tetszik nagyon. 😀 Ezt is rengetegszer hallgattam már, de még mindig nagy hatással tud rám lenni ha meghallom, simán képes vagyok tombolni erre is bárhol legyek. Abszolút favorit a 2016-os évből.

 1. Sia-Cheap trills

Ez a nő egyszerűen hihetetlenül tehetséges, annyira tökéletes minden száma, hogy az valami eszméletlen. Imádom a művészi oldalát, a videoklippjeit, a vidámabb, és a líraibb dalait is. Az összes filmzenéje egyszerűen fenomenális. Csak szuperlativuszokban tudnék róla beszélni, mert nagyon szeretem (a kedvencem tőle a Chandelier, na azt bárhol elkaraokezom/kornyikálom haha mások “örömére” valamiért annyi erő van abban a dalban) Sajnos idén nem tudtam ott lenni amikor a Sziget-en volt, de remélem fogom látni élőben hamarosan.

Hát ennyi lett volna az 5-ös listám, remélem hasznos tanácsok voltak számodra is. Írd meg kommentben mi az az abszolút lépés amit ki nem hagynál az Újév előtt, kíváncsi vagyok!

Töltsd akárhogy az év utolsó napját, bulizással, vagy pihenéssel, kívánom, hogy teljen nagyon boldogan, és legyen egy csodálatos, minden jóban gazdag, eredményes 2017-ed, úgy ahogy Te kívánod!

2017

Köszönöm szépen, hogy idén is olvastál, remélem találkozunk jövőre is!

Please like and share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.