Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb 2015 nyarán. Ez volt az első alkalom, hogy az egész nyarat USA-ban töltöttem. Ebből a tengernyi kalandból mesélem most el Nektek milyen volt a kalandunk a georgiai Six Flags vidámparkban.

Kicsit megkésve ugyan, de jelentőségét nem vesztve végre rászántam magam, hogy magyarul is elmeséljem Nektek az első USA-ban töltött nyaram (2015) élményeit. Egyrészt azért, mert ha ti is kilátogattok erre a kontinensre, kapásból találtok pár dolgot amit érdemes megnézni, másrészt pedig remélem meghozom a kedveteket egy kis vidámparkozáshoz, ha szeretitek akkor azért, ha nem akkor pedig azért.:)

Jönnek még ennél is izgalmasabb részek a következő posztokban, ugyanis annyi minden történt a 2 hónap alatt, annyi mindent megnéztünk, hogy összesen 3 poszt készül erről az időszakról. Úgyhogy mindenképpen kövessetek, hogyha szeretnétek például San Diegorol, indián sztorikról és nem utolsó sorban Floridáról hallani. 😉

Biztosan vagytok így páran, főleg akik boldog párkapcsolatban éltek, hogy azt érzitek “én vagyok a legszerencsésebb nő a világon”. Ezt most nem CSAK azért érzem így, mert megtaláltam életem szerelmét és itt tölthettek a nyarat Vele, hanem mert elmentünk a Whole Foods-ba ami az egészséges ételek és élelmiszerek “mennyországa” (mutatom is mindjárt, hogy mi mindent vettünk). Illetve a rengeteg izgalmas élmény miatt is, ami várt ránk, többek között az egyik nagy álmom vált valóra, mert delfinekkel is úszhattam Floridában!:) De erről később!

wholefoods
Minden amit vettünk a Whole Foods-ban:) Ha valami részletesebben érdekel írj és már mondom is!:)

Eszméletlen érzes, amikor van lehetősége utazni az embernek és felfedezni a világot. Ilyenkor tudatosul  az az emberben, hogy az ilyen élményekhez képest mit sem érnek a tárgyak, amiket meg tudunk venni magunknak.

utazasra fel

Kalandok a Six Flags Vidámparkban, Atlantában

(Vigyázat, erőteljes adrenalin emelkedés és a félelem küszöb magasra ugrása várható annak aki ebbe a parkba merészkedik!)

A Six Flags egy vidámparklánc, jónéhány államban jelen van, sőt Kínában, Kanadában, Mexikóban is például, tehát nem csak egy helyen lehet magunkat és a határainkat próbálgatni. 🙂

Six flags Georgia

Június 16-án érkeztünk Atlantába  és miután kicsit berendezkedtünk a hotelben, illetve pihentünk egy nagyot már úton is voltunk a vidámpark felé, aminek rettegett híre van szerte az országban.

Gyerekbarát is egyben, rengeteg gyerkőc hullámvasúttal és ringlispillel, de leginkább a hardcore adrenalin junkiek találják meg itt a helyüket. (Hát nem mondom, hogy amikor beléptünk és megláttam a magasabbnál magasabb és félelmetesnél félelmetesebb hullámvasutakat, össze kellett szednem minden bátorságom, hogy vigyorogva induljak neki a napnak és ne forduljak vissza a kocsihoz, mondván Keithnek, hogy inkább menjünk az állatsimogatóba.)

Keith egyébként nagy rajongója az ilyen parkoknak és ő kifejezetten a legdurvábbakra szeret felülni. Hát ehhez képest én, az eddigi ‘”legveszélyesebb” vidámparkban a budapestiben voltam, még ezer éve, és azért lássuk be, az otthoni néhány kis (és hidd el tudatosan mondom kis) hullámvasút nehezen hasonlítható össze az itteni világrekordot döngető verziókkal.

Amennyiben valaki picit most elbizonytalanodna, hogy ezek után biztos szeretné e ide betenni a lábát, had írjam le az én benyomásomat az egész napot itt töltött tapasztalataim alapján, hogy teljes legyen a kép:

Ha feszegetni akarod a határaidat, túllépni a félelmeiden és eléggé bátor vagy (vagy ha nem érzel magadban elég erőt, csak állj be a sorba szimplán és ülj fel mindenre;)) hogy kipróbálj olyan hullámvasutakat, amikre van, hogy több mint egy órát kell várnod a tűző napon, és ezután előfordul, hogy 90 fokban majdnem, hogy zuhansz lefelé, akkor igen csak a te helyed! Hidd el, itt nem azon fogsz agyalni mit főzz vacsorára, vagy mi az első dolog amit meg kell tenned hétfőn!;) Meditációs technikának azért nem kifejezetten hívnám, mert a relaxált állapottól nagyon messze lesz amit érezni fogsz, de kifejezetten üdítő, nagyon jó móka és a nap végére biztosan elégedettség és büszkeség érzéssel térsz haza. 😉

Szóval ajánlom-e? Igen, mindenképpen! Mondom ezt én, aki eddig tényleg alig ült félelmetesebb hullámvasúton korábban és NAGYON de tényleg NAGYON paráztam minden egyes kör előtt ebben a parkban.  

Szóval ez alapján kicsit könnyebbé tettem a döntést, de akkor nézzük, mit is fogtok gondolni a parkban található “játékokról” a részletes leírásom után.;)

A hullámvasutak nevéhez egyébként mindenhol beillesztem a linkjét, szóval ha meg akarjátok nézni részletesebben képekben, vagy videón, csak katt rá. 🙂

Georgia Cyclon

Szerencsére nem hallgattam az első benyomásomra a parkot illetően, mert a Georgia Cyclon után legszívesebben -mérgemben- ott hagytam volna az egészet. Ez volt az első amit kipróbáltunk és a budapesti ezeréves fa hullámvasút jutott róla eszembe. Ugyanis ez is egy 26 éves fából készült darab volt. De a budapesti ehhez képest felüdülés! Ez kifejezetten szörnyű volt!

Nem azért, mert félelmetes volt, hanem mert szó szerint SZÉTRÁZTA a fejünket. Vicces volt, mert ha az előírt utasítást követtem, miszerint tartsam az ülés támlájának szorítva a fejem, akkor szerintem agyrázkódást kaptam volna a végére. Bár ha meg nem szoritottam oda, akkor meg annyira dobált, hogy szanaszét esett a fejem. Rettenetesen rázkódott az egész, olyan érzés volt, mintha becsücsültem volna a mosógépbe egy jó kis centrifuga programra. Nem kicsit fájdult meg tőle a fejem a végére. A hajam?! Hát mintha egy órás párnacsatából szabadultam volna épp. Na, szóval ezt meleg szívvel NEM ajánlom senkinek!

Splashwater Falls

Ezután egy vizi “csodát” választottunk, hogy kicsit felépüljünk az elsőre elszenvedett “traumánkból”, szóval sorba álltunk a Splashwater Falls-ra. Ez tulajdonképpen egy faladikos vizi túra, ahol egy ideig utazol a vizen nyugiban, majd jön egy jó kis lejtő amin lecsusszansz nem kis sebességgel úgy, hogy a víz kétoldalról felcsap és hát, kissé vizes lesz mindened. 🙂 A víz olyan magasra felfröccsen ezen a részen, hogy van egy híd felette ahonnan lehet nézni és még oda is elér, de hatalmas élmény, ez nagyon tetszett felültünk rá kétszer is.  🙂 Mivel nagyon meleg volt, kifejezetten jól esett egy kis felfrissülés a víz által.

csurom viz vagyokSuperman

Ezután megint durvultunk és jött a Superman. Ez már kívűlről is kifejezetten ijesztő, mert olyan pozícióban vagy az ülésben, hogy tulajdonképpen lógsz és fekszel félig, merthogy imitálja ahogy repül Superman. Ehhez úgy gondoltam, hogy berakok egy videót, amit mindenképp érdemes megnézni, hogy jobban el tudd képzelni miről is beszélek.

Legalább 30 percet álltunk sorba, ami csak azért rossz, mert minél többet kell várni annál tovább tart a “Bakker, nagyon félek, legyünk már túl rajta!” érzés..Ami, hát hogy mondjam, elég erőteljes volt bennem minden egyes hullámvasút előtt.

Nem ez volt a “poén” az egészben. Miután végre mi következtünk, és elkezdtünk volna “repülni” a szerkezet megakadt és megálltunk. A videóban 00:45-nél fogjátok látni, pont a lépcsők felett!

Jaaaj, most ahogy mesélem nektek is kalapál a szívem… Megállt az egész, és nem mozdult… A póz hosszabb ideig kifejezetten kényelmetlen volt, főleg, hogy elég szoros volt az ülés amiben ültünk, tehát kvázi majdnemhogy odaszorítva az üléshez lógtunk a levegőben.. Nem akartam elhinni, hogy ilyen történik, és hogy velünk!?

Annyira örülök, hogy nem mondjuk a hullámvasút tetején voltunk fejjel lefelé vagy ilyesmi, mert akkor szerintem minimum egy ájulás ha nem egy szivroham lett volna a következménye.. ígyis rettenetesen bepánikoltam..

Odajött egy fiú az üzemeltetésről, majd jelezte, hogy már dolgoznak az ügyön, keresik a hibát és nemsokára beindul és már repülhetünk is tovább. Hát nekem ez semmit nem mondott, majdnem hogy elkezdtem hisztizni, hogy engem ugyan engedjenek ki itt és most, én le akarok szállni és ezek után engem ne engedjenek sehova repkedni…Keith nagyon ügyesen igyekezett nyugtatni, mert tényleg közel álltam egy pánikrohamhoz.. Nagy nehezen megkaptuk a jelzést, kb. 15 perc ott “lógás” után hogy a hiba kijavítva és indulhat a menet. Hát nem tudom mikor féltem annyira mint akkor ott!

Vajon most végig megy? Vagy megáll esetleg a legtetején? De nem volt más hátra mint előre, elindultunk, lélegzet visszafojtva és csukott szemmel vártam, hogy túl legyünk rajta.

Ahogy azonban beindult, be kell valljam, hogy NAGYON NAGYON király volt! 35 méter volt a legmagasabb pontja ,3 percig tartott, és 100 km/h-val száguldtunk. Tényleg olyan érzés volt mintha repülnénk és nem is volt annyira félelmetes, ellenkezőleg kifejezetten élveztük! Az egyik kedvencünk lett utána ez a hullámvasút!

Batman

Majd egy kis pihenő után, szuperhős társát a Batman Ride-ot próbáltuk ki. Itt nem nagyon volt sor épp, ezért szinte 10 perc után bejutottunk. (Ami tényleg azért jobb, mert kevesebb időd van parázni.)Ez tulajdonképpen hasonló a Superman-hez, csak itt nem vagy fekvő pozicioban. Itt kvázi “lógsz” egy vaspályán és az ülésed szépen ki tud billeni egy-egy kanyarnál. Nagyon gyors ez is és vannak benne mindenféle hurkok amik félelmetessé teszik, ezért kizárt, hogy végig nyitva legyen a szemed és ne síkits, de ez is kegyetlenül jó volt! Ehhez is berakok egy videót:.Miután az adrenalin szintünk az egekben volt és a minden egyes ringlis után fellépő átmeneti fejfájásunkat csillapítani akartunk, felültünk néhány “lightos” verzióra pihenésképpen.

Sky Screamer

Ez olyan mint ami otthon is sok “bucsúban” megtalálható körbe körbe menő hinta. A különbség, hogy ez viszont nagyon magasra ment fel (24 emelet), és hogy őszinte legyek, figyelnem kellett, hogy ne nagyon kövessem a tájat a szememmel, mert akkor bizony hajlamos voltam némi hányinger érzésre, de egyébként egész jó volt, fentről láttuk az egész parkot.sky screamer

Chill-out “játékok”

A nyugis, de magas Sky Buckets, a Dahlonega Mine Train (ez tulajdonképpen egy kisebb hagyományos vasút volt, gyerekek is felülhettek, de mókás és váratlan ejtések voltak benne, na ezen fülig ért a szám, nagy gyerekként élveztem haha) a Monster Mansion (ez igazából gyerek verzió volt, de kipróbáltuk:)) Kis ladikkal hajózhatsz a szörnyekkel teli barlangban, aminek a látványvilága egész jó volt ahhoz képest, hogy ez egy régi “játék” volt a parkban.Utoljára de nem utolsósorban, volt a kis édes, hagyományos csodaszép lovakkal teli Carousel, ami egy klasszikus körhinta.

charousel
Hát nem cuki? 🙂
Mindbender

A következő áldozatunk (vagy mi az övé?) a Mindbender volt. Ennek az elnevezését valahogy úgy lehetne lefordítani, hogy “elmehajlító” bár én még egy betűt hozzá raktam volna, hogy MindbLender legyen, mert inkább “agyrázó” volt, de ez most nem olyan rossz értelemben, mint a legelső, amire felültünk.Váratlan egymásután következő őrült hurkokból állt, és gyilkos 45 fokos kanyarokból! Itt volt az a pillanat amikor teljesen sikerült elsajátítanom a megfelelő légzési (vagy inkább sikítási) technikát amikor épp száguldottunk lefelé egy lejtőn!

mindbender
Mindbender

Egyébként tényleg nagyon hatásos, hogy amint felérsz a legmagasabb pontra, ahonnan általában indul az óriási lefelé “zuhanás” onnantól kezdve amennyire mélyről csak lehet fújd ki a levegőt jó hosszan, vagy pedig sikíts, mert így egyrészt megelőződ a hányingert is, illetve tuti, hogy jobban vészeled át az óriás zuhanásokat. Levegő beszív mélyen amíg felérsz az emelkedő tetejére, és ahogy elindulsz lefelé kifúj amennyire hosszan csak tudod.

Daredevil

Az utolsó hullámvasút volt az egyik legfélelmetesebb, a Daredevil. Többször szemezgettünk vele, próbáltunk vele barátkozni, de nem nagyon sikerült, mert iszonyatosan rémisztő volt csak nézni is. Ami ezen történik az a következő:Választhattál hogy szeretnél-e VR szemüveget vagy sem. Ez annyit ad pluszban az élményhez, hogy itt teljesen olyan mintha élőben lennél egy játékon ami épp rá van programozva, tehát például az űrben repülsz és lövöldözöl, vagy épp dzsungelben ugrálsz indáról indára miközben suhansz a hullámvasúton. Alapból kb. 1,5 órát álltunk sorba, de ehhez az eszközhöz még többet kellett volna, ezért mi ezt most kihagytuk. Ráadásul furcsa mód az ilyen nagyon valóságosnak tűnő 3D-s dolgoktól szédülök, pedig a hullámvasutak többségét jól bírom. Nagyon félelmetes volt, és akkor nyugodtam meg néha egy kis időre csak amikor láttam, hogy tizenévesek vigyorgó szájjal ülnek fel rá.:D
daredevil

Az elején full 90 fokban haladsz szépen lassan az ég felé, kb. alig lehet észrevenni mikor felérsz. Baromira féltem, főleg, hogy ennyit álltunk sorba, nagyon rossz volt, mert mint már korábban is írtam, minél tovább vársz annál jobban és többet van időd parázni. Aztán miután felérsz a legmagasabb csúcsára a hullámvasútnak, na onnantól mehet az imádkozás, mert szabadesésben fogsz majdnemhogy zuhanni lefelé, hiszen a lefelé vezető út is kb. 90 fokos…ESZMÉLETLEN DURVA!

Konkrétan rendesen kell magad tartani, hogy ne ess előre amikor robogsz lefelé, ott aztán volt sikítás, senki nem bírta csöndben. Egyébként ha ezt túléled a többi része már élvezetes a menetnek, vannak őrületes kanyarok és a sebesség itt is megvan, de már profiként veszed azokat az óriás esés után.;)

Nos, remélem meghoztam a kedvetek, egy jó kis Six Flags Vidámparkozáshoz, ennyi volt ami nekünk egy napba belefért. Volt még 2 nagyon ijesztő hullámvasút, az egyikben állsz és úgy vagy kirögzítve, a másik pedig egy félelmetesen magas, “sima” hullámvasút volt, de ezekre már nem volt erőnk felülni. Egész napos program egyébként, főleg, hogy egy-egy menet után tényleg minimum fél órát kell pihenned, mire egyrészt magadhoz térsz, másrészt pedig átmenetileg tényleg kicsit meg tud fájdulni a fejed, hiszen nincs ilyenfajta mozgáshoz, őrült sebességhez, hozzászokva.

2. Movie Tavern- Éttermes mozi

Miután kipihentük magunkat, másnap Keith elvitt egy Movie Tavernbe, ami egy olyan mozi ahol rendesen tudsz kaját rendelni és pincérek szolgálnak ki a moziteremben.

Természetesen az egész teljesen új volt, hiszen Magyarországon ilyen nincs, a maximum fekvő vagy VIP mozi, de az is más berkekben zajlik. Otthon a VIP-ban adás előtt 30 perccel szerelkezhetsz fel kajával, míg az itteni mozikban, amik nem éttermesek azokban is, bármikor kimehetsz, hogy újra töltsd az italod, vagy a popcornos dobozod.

Egyébként a Central Intelligence-t vagyis a Központi hírszerzés-t néztük meg Kevin Hart-tal és  Dwayne Johson-nal. Eszméletlen jó a film, rég nevettem ennyit! Hatalmas! A non-plusz ultra a dologban, hogy a film végéig nem tudod egészen pontosan mi zajlik a sztoriban. Ha még nem láttad volna nézd meg mindenképpen!;)

Nos, a 2015 nyaralásáról szóló első posztban ennyit szerettem volna megosztani veletek, elég velősre sikerült az élményeket tekintve. Ami ezután jön azonban még izgalmasabb, ugyanis a következő posztban mesélek nektek milyen szuper Indián rezervátumban és fesztiválon jártunk, az elnökös Rushmore hegyről, a San-Diegoban töltött napjainkról, és picit Chicagóról is!

 Kövessetek, nehogy lemaradjatok! 😉

Mindenkinek szép napot,

J.


Please like and share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.