A következő videósorozatot, Andrea Beaman, holisztikus egészség és életmód tanácsadó, pajzsmirigy szakértő, híres egészséges főző show műsorvezető, író tette elérhetővé.

Andrea Beaman
Andrea Beaman (A kép forrása a hivatalos weboldaláról)

Ez egy 4 videóból álló “Gyógyitsd a pajzsmirigyed” sorozat, melyben elmeséli az ő  saját pajzsmirigyének (golyva és alulműködés) természetes úton való meggyógyulását. Valamint hasznos, működő és követhető tanácsokat ad minden hasonló problémával szenvedőnek az állapotuk javítására. 1999 óta dolgozik pajzsmirigy betegekkel. Az ő fő célja ezzel a sorozattal, hogy megértsd miért lehetséges a pajzsmirigy meggyógyítása, radikális megoldások nélkül.

Személyesen is kaptam tőle engedélyt arra, hogy lefordítsam és továbbítsam anyagát azoknak akik szeretnének meggyógyulni.

 

A pajzsmirigy betegségek a mai világban sajnos nagy számban előforduló betegségek közé tartoznak.

Andrea 1996-ban volt diagnosztizálva, golyvás pajzsmirigy Hashimotó szindrómával. Az orvosok azt mondták neki, hogy ez gyógyíthatatlan, ezért az egyetlen megoldás hogy radioaktív jóddal szépen halálra ítélik a pajzsmirigyét és élete végéig hormonpótlást kell szednie. Andrea erre nemet mondott és elindult az alternativ, természetes módon való gyógyulás útján, teljes életmód váltással. Azóta több ezreket meggyógyított és megtanított programjain keresztül arra, hogyan lehet felépülni a különböző pajzsmirigy betegségekből.

Az első és legfontosabb amire Andrea felhívja a figyelmet:

A tested tökéletes, úgy ahogy van, hiszen öngyógyító mechanizmussal rendelkezik! (gondolj csak arra, amikor megvágod magad)

Nem maga a pajzsmirigy ami okozza a betegséged, hanem a testedben kialakult egy egyensúlyhiány és ennek a tüneteitől szenvedsz.

Mindenki képes a gyógyulásra, de van akinek ez könnyebben, van akinek nehezebben megy.

A gyógyulás különböző faktoroktól függ:
  1. A táplálék minősége, amit beviszel
  2. A vérkeringésed állapota (Testmozgás pl.)
  3. Stressz
  4. Immunrendszer állapota 

A probléma sokszor ott van, hogy egyből rohanunk az orvoshoz. (ami persze nem buta döntés, de nem adunk esélyt sem a szervezetünknek magát helyrehozni). Az orvos vagy felír neked valami gyógyszert, ami stimulálni fogja a hormonműködésedet, és jó esetben jobban leszel tőle, vagy pedig műtétet és egyéb radikális megoldást fog javasolni.

Egyébként a holisztikus táplálkozásdutományi iskolában is ahova járok, azt tanuljuk, hogy az orvosokkal az a baj, (tisztelet a kivételnek) hogy csakis a tünetet próbálják kezelni és az adott testrészt, nem pedig a komplett felborult rendszert (testet) nézik egészben.

Amit Andrea javasol, az az, hogy mindenképp gondold át kétszer az orvos döntését. Nem egy olyan diákja volt, akinek eltávolították a pajzsmirigyét, de még utána sem érezte jól magát, és nem tudták beállitani (az egyébként esélyesen élete végéig szedendő) hormonpótlás gyógyszerét. Andrea segítségével teljesen le tudta tenni a gyógyszert és nem küzd már tünetekkel sem.

Az egyik páciense azzal számolt be nála, hogy túlműködött a pajzsmirigye, majd eltávolították neki, és 3 évvel később újra megjelentek nála a tünetek. Nem a pajzsmirigy okozza a balanszból való kiesést, a pajzsmirigy csak jelzi a mélyebb problémát a testben.

A pajzsmirigy eltávolítása, vagy hormonnal való pótlása sosem fogja a probléma gyökerét orvosolni. Ezért fog újabb és újabb módokon felbukkani a testben.

Tedd fel a következő kérdéseket magadnak:
  • A megfelelő ételekkel táplálod a szervezeted?
  • Érzelmi vagy fizikai stressznek vagy kitéve? (Sok esetben a terhességnél is  pajzsmirigy túlműködés alakul ki, ami fizikai stressz a testnek, de ezt sem kell azonnal gyógyszerrel kezelni)
  • Pihensz és kikapcsolódsz eleget, vagy túl sokat dolgozol és folyton rohansz?

Például aki autoimmun pajzsmirigy betegségben szenved, akkor a válasz egyértelműen az emésztőszervrendszerben keresendő! Főleg mivel több mint 70 %-a az immunrendszerednek a beleidben “él”!

Ami nagyon fontos, hogy a gyógyuláshoz idő kell, nem fog egyik napról a másikra bekövetkezni! Türelmesnek kell lenned a testeddel.

Az önszeretet nagyon fontos lépése a gyógyulásnak, a magunkkal eltöltött idő, relaxáció, kikapcsolódás.

Andrea tapasztalatai alapján a gyógyulási idő 3 hónap és 3 év közti idő alatt átlagosan, bármikor bekövetkezhet.

A teljes gyógyulás  neki 2 évbe telt.

Amit még elmond ebben a videóban, hogy nagyon nagyon fontos, hogy ne kergesd folyton a véreredményeidet. Ha egyfolytában azt nézegeted, és arra alapozol, nem fogsz tudni jelentős javulást eredményezni. Amikor ő elkezdett gyógyulni, a pajzsmirigy működése az alulműködésből átfordult túlműködésbe, majd egyik állapotból, a másikba ugrált, mielőtt visszaállt volna az egyensúlyba. Ha viszont elkezdett volna összevissza külön mindegyik státuszra gyógyszert szedni, sosem tudtak volna “magától” visszaállni a hormonértékei normálba. Természetesen járt folyamatosan kontrollra, és az orvos mindig az adott kondícióra akart volna neki gyógyszert felírni.

Amint elkezded a táplálkozásod helyrehozni, az értékeid automatikusan változni fognak, de ettől nem kell megijedni. (Természetesen továbbra is járj kontrollra és legyen orvosi felügyeleted)

A gyógyulás sokkal mélyebb folyamat, mint csak a véreredmények és a hormonértékek. Az emberi szervezet sokkal komplexebb ennél, lelki, testi és szellemi szinten is tenni kell a gyógyulásért.

Nagyon sokan tudtunk nélkül ragaszkodnak a betegségünkhöz.

Gondold csak végig, milyen lenne az életed a betegséged nélkül? Hogy éreznéd magad, hogyan telnének a mindennapjaid?

Van jónéhány kérdés amit érdemes feltenni magunknak és mélyen elgondolkozni rajta, ahhoz hogy megértsük betegségünk mivoltát, gyökerét:

Miért most kaptam ezt a betegséget?

Mi az amit tanulnom kell belőle?

Az én személyes javaslatom, hogy ülj le amikor van egy kis időd magadra, lélegezz pár percig mély be és kilégzéssel, és írd le egy papírra a válaszokat amit “kapsz”, miután felteszed magadnak ezeket a kérdéseket.

Folyt.köv. a következő posztban!

Forrás innen.

Szép napot,

J.

 

Please like and share:

2 thoughts on “Gyógyítsd a pajzsmirigyed-videósorozat 1.rész”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.