A következő videósorozatot, Andrea Beaman, holisztikus egészség és életmód tanácsadó, pajzsmirigy szakértő, híres egészséges főző show műsorvezető, író tette elérhetővé.

Andrea Beaman
Andrea Beaman (A kép forrása a hivatalos weboldaláról)

Ez egy 4 videóból álló “Gyógyitsd a pajzsmirigyed” sorozat, melyben elmeséli az ő  saját pajzsmirigyének (golyva és alulműködés) természetes úton való meggyógyulását. Valamint hasznos, működő és követhető tanácsokat ad minden hasonló problémával szenvedőnek az állapotuk javítására. 1999 óta dolgozik pajzsmirigy betegekkel. Az ő fő célja ezzel a sorozattal, hogy megértsd miért lehetséges a pajzsmirigy gyógyulás, radikális megoldások nélkül.

Személyesen is kaptam tőle engedélyt arra, hogy lefordítsam és továbbítsam anyagát azoknak akik szeretnének meggyógyulni.

Az első videó fordítását ebben a posztban találjátok.

ÍME A 2. VIDEÓ TARTALMA:

Videójában elmeséli hogy 1996-ban volt diagnosztizálva golyvával és pajzsmirigy alulműködéssel, de közben “eldicsekedhetett” a túlműködés összes tünetével pluszban. Radioaktív jódot javasoltak neki, hogy “elpusztítsák a pajzsmirigyét és élete végéig gyógyszert kellett volna szednie. Súlyfelesleggel rendelkezett, folyton fáradt volt, napi 3 kávét ivott és diétás colán élt és egyáltalán nem figyelt az étkezésére.

Az első dolog amit tett a saját gyógyulása érdekében, hogy felhagyott minden feldolgozott, előre csomagolt, cukros, egészségtelen, élelmiszernek nem is nevezhető ételutánzattal.

Bio és organikus ételeket kezdett el fogyasztani, egyenesen a termőföldről, feldolgozatlan, friss és egészséges, szinte érintetlen formában.

3 hónapon belül, miután javított étkezésén, a körme megerősödött, nem töredezett már mint azelőtt, a hajhullása megállt. Sokkal jobb lett az alvásminősége és lefogyott 8 kg-ot.

4 hónap múlva visszament az orvoshoz, aki látott némi javulást az értékeiben, de még mindig azt hajtogatta, hogy gyógyíthatatlan a betegsége, és nincs más út, mint a gyógyszer.

A következő 2 évben mindig új orvoshoz ment megnézetni a hormonértékeit, ami folyamatosan változott. Alulműködésből átment túlműködésbe.  Aztán a TSH-ja lett magas, majd a T3, T4 egyfolytában változást mutatott. Nagyjából mindegyik orvostól hasonló választ kapott. Nincs kiút ebből a betegségből.

A mai tudásával már tudja, hogy ezek az eredmények nem mesélik el az egész sztorit, mindig csak épp az adott helyzetet mutatják.

Ha folyamatosan görcsösen a véreredményedre koncentrálsz csak, és nem az egész képet nézed, nem fogsz eljutni a probléma gyökeréhez, és csak kergetni fogod folyamatosan a hormonértékeidet.

Neki 2 teljes évbe telt, mire a hormonjai beálltak normális állapotba és eltűnt a golyvája.

Az ő gyógyulásához a táplálkozása megváltoztatása mellett, elengedhetetlen volt a stressz szintjének csökkentése, és az érzelmi és lelki gyógyulás egyben. Mindez szükséges volt ahhoz, hogy a teste teljesen visszaálljon az egyensúlyba.

GYÓGYULÁS TÖRTÉNETEK

A videóban elmesél a betegeiről különböző eseteket. A leggyorsabb gyógyulás a  30 nap volt egy texasi páciensénél, a hormonértékeit tekintve és 18 hónapba telt mire eltűnt a golyvája.

A leges legelső és legfontosabb amit tehetünk tehát, hogy átalakítjuk az étkezésünket. Hiszen amit megeszünk a vérünkké válik, táplálja, vagy éppen rombolja a szerveinket, minden egyes sejtet a testünkben. Valójában az vagy, amit megeszel.

Elmesél egy másik esetet egy páciensével aki viszont túlzásba vitte a vegán étkezést. Napi szinten megivott egy smoothie-t, és ezzel csak súlyosbított a helyzetén. Folyamatosan fázott, hullott a haja és nem sikerült teherbe esnie. Andrea leállitotta a napi szintű smoothie ivásról, kevesebb zöldséget és több minőségi (bio, fűvön táplált, szabad tartású) állati proteint tettek a diétájába. Ebből látszik, hogy egyrészt mindenki esete egyéni ugyan, de nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen a táplálkozásunk.

4 hónap alatt helyreálltak a pajzsmirigy értékei és 1 éven belül teherbe esett.

Andrea nem győzi hangsúlyozni, hogyha a megfelelő táplálékot adod a testednek, meggyógyítja magát.

A 2. legfontosabb dolog amit tehetsz a gyógyulásod érdekében, az a stressz csökkentése az életedben. Mind az érzelmi, mind a fizikai stresszre értve.

(Megj. tőlem: Ezt természetesen nem úgy kell venni, hogy innentől menj el szerzetesnek és élj, sziklakolostorban. Hanem igenis iktasd be az életedbe a relaxációt, meditációt, kikapcsolódást, “énidőt”)

Elmesél egy esetet, amikor a hölgy egészségesen étkezett, viszont egyszerűen nem volt képes lefogyni.

Ami a mindennapjait jellemezte a hölgynek: folyamatosan rohant, sok kávét ivott, az élete nagyon stresszes volt, szinte sosem állt meg. Minden este bekapott egy csoki trüffel golyót miután hazaért, mert az volt a kis menedéke a nap végén. De ez még talán nem is lett volna olyan óriási probléma, ha nem lett volna magas stressznek és folyamatos “meg nem állásnak” kitéve egyfolytában.

Az egyik legfőbb dolog amit visszaraktak a diétájába, az az egészséges zsír (megjegyzés itt tőlem: ez avokádóban, oliva olajban, farmon nevelt bocitól származó vajban, stb. található)  volt, ami képes volt kicsit lenyugtatni őt.

Mivel napközben meg sem állt, ezért például, az sem volt jó ötlet a szervezetének, hogy minden reggel elment futni munka előtt. Hiszen ígyis folyton pörgött, a szervezete ezért lassulásra vágyott.  Andrea azt javasolta neki, hogy helyette fusson hetente kétszer, és  inkább sétáljon, vagy jógázzon többet, ami lenyugtatja, kikapcsolja. Nem utolsó sorban pedig kicsit harmóniába kerül önmagával általa. Kevesebb időt töltsön a számítógép előtt és inkább több időt a természetben. Tehát, lassítson az életritmusán. 

Többek között, ezekkel a változtatásokkal 6 hét alatt megszabadult attól a súlyfeleslegtől, amit már 10! éve nem volt képes leadni.

A túl sok edzés teljesen lefárasztja a mellékvesét. Kifejezetten azokban az esetekben, amikor a pajzsmirigy funkció amúgysincs a helyén, és ilyenkor automatikusan le fogja lassítani a test működését.

Ha hormongyógyszerrel akarod felgyorsítani a pajzsmirigyműködésed, az is könnyen vezethet mellékvese kimerültséghez. Hiszen, ha a szervezeted kiesik az egyensúlyból, a pajzsmirigyed (és minden egyéb szerved) automatikusan annak a helyreállítására igyekszik. De ha ezt “túlsegíted” gyógyszerrel, akkor könnyen vezethet a már imént említett mellékvese teljes kimerítéséhez. Annak a helyrehozása még nagyobb feladat, mert 3-5 évet vehet akár igénybe.

Egy másik fizikai stressz tényező lehet a terhesség és a szoptatás, ahogy azt az első videóban is említette már Andrea. Nagyon sokszor szülés után esik ki a pajzsmirigy a balanszból és az orvosok már meg is állapítják a pajzsmirigy elégtelenséget, és írják is fel a gyógyszert. Miközben csak jelez a szervezet, hogy több minőségi tápanyagra van szüksége, hiszen most “kettőt kell táplálnia.” 🙂 Persze nem utolsó sorban időre is, a regenerálódáshoz. Türelem, türelem.

AZ ÉRZELMI ÉS A LELKI/SPIRITUÁLIS GYÓGYULÁS

Az endokrin rendszer az teljes mértékben ugyanúgy épül fel mint a csakra rendszer.

Pajzsmirigy

(A kép Andrea videjójából származik)

A csakrarendszered állapota teljesen megmutatja azt, hogy hogyan reagálsz a környezetedre és milyen kapcsolatban vagy saját magaddal.

Az ötödik csakra (torokcsakra) felelős azért, hogyan tudod kifejezni magad, a kommunikációért, valamint a kreativitásért.

Amikor balanszban van ez a csakra, akkor nyugodt hangnemben, jóindulattal, tisztelettel és bölcsen fejezzük ki magunkat. Amikor viszont nincs, abban az esetben félelemből, sértettségből, vagy szemrehányásszerűen fogjuk. Sőt amikor nem merünk valamit kimodani, “lenyeljük a gondolatainkat”, magunkban tartjuk akkor is egyértelmű, hogy nincs egyensúlyban ez a terület energetikailag. (Ez például könnyen eredményezhet göböket, golyvát a pajzsmirigyen.)

Elmeséli, hogy volt egy hölgy páciense, aki viszonylag egészségesen étkezett, tehát az a része rendben volt a dolognak. Viszont akármikor csak tudta (sokszor nem is tudatosan) szapulta a gyermekét, és a férjét. Folyton gonosz volt velük, nem volt egy kedves szava sem hozzájuk.

Az érzelmi és a spirituális szinten való gyógyulást tekintve pedig, minden egyes rossz dolog, ítélkezés amit kimondasz másra, vagy magadra, azzal csak saját magadnak okozol kárt. 

Ez egy tipikus esete annak, amikor valaki folyamatosan teljesen negatív formában fejezi ki magát, rosszat mond másokról, vagy saját magáról. Ez a torokcsakra energiaáramlását fogja blokkolni, ami előbb-utóbb a fizikai terület (torok, pajzsmirigy, stb) betegséihez fog vezetni.

Aki ezt meg nem változtatja teljesen magában, nem lesz képes a teljes 100%-os gyógyulásra.

Ki is emeli, hogy az autoimmun pajzsmirigybetegségeknél kifejezetten jellemző az, hogy valaki negativan beszél magáról, azaz “támadja magát’” folyamatosan.

Például ilyen és ehhez hasonló mondatokkal ostorozzák magukat, mint:

  1. Nem vagyok elég jó.
  2. Sosem sikerül semmi.
  3. Nem vagyok elég.
  4. Sosem fogok meggyógyulni.

(Megj. tőlem: Ezeket igazán érdemes leállítani és átformálni magunkban helyette pozitív gondolatokká, például ez a videó egy kiváló segítség ehhez.)

Végszóként azt is kiemeli, hogy azoknak, akiknek eltávolították részlegesen vagy teljesen a pajzsmirigyét, még mindig nagyon fontos, hogy érzelmi és lelki szinten dolgozzanak magukon. Mert hiába távolították el a “panaszkodó” szervet, fel fog bukkani más területen a probléma, és a test megint össze fog omlani.

A folytatás, azaz a 3. rész, a következő posztban érkezik hamarosan.

Forrás innen,

Judy

Please like and share:

2 thoughts on “Gyógyítsd a pajzsmirigyed videósorozat 2.rész”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.