A következő videósorozatot, Andrea Beaman, holisztikus egészség és életmód tanácsadó, pajzsmirigy szakértő, híres egészséges főző show műsorvezető, író tette elérhetővé.

Andrea Beaman
Andrea Beaman (Kép a hivatalos weboldaláról)

Ez egy 4 videóból álló “Gyógyitsd a pajzsmirigyed” sorozat, melyben elmeséli az ő  saját pajzsmirigyének (golyva és alulműködés) természetes úton való meggyógyulását. Valamint hasznos, működő és követhető tanácsokat ad minden hasonló problémával szenvedőnek az állapotuk javítására. 1999 óta dolgozik pajzsmirigy betegekkel.  Az ő fő célja ezzel a sorozattal, hogy megértsd miért lehetséges a pajzsmirigy gyógyulás, radikális megoldások nélkül.

Személyesen is kaptam tőle engedélyt arra, hogy lefordítsam és továbbítsam anyagát azoknak akik szeretnének meggyógyulni.

Az első videó fordítását ebben a posztban, a második részt pedig itt találjátok.

3. VIDEÓ

Andrea ebben a videóban ismét kiemeli, hogy a megfelelő táplálék elengedhetetlen kelléke a gyógyulásnak. A legeslegfontosabb a táplálkozásban, hogy tisztán egyél. Bio és természetes körülmények között nőtt, “nevelt” ételt fogyassz!

Amiért ennek a fontosságát ennyire hangsúlyozza, az azért van, mert ha nem bio egy zöldség, vagy egy gyümölcs, akkor rengeteg kemikália, növényvédőszer, rovarirtószer kerül beléjük, ami bizony nagyon rossz hatással van az endokrin rendszerre.

pajzsmirigy

Ezzel a képpel illusztrálja, hogy a permetezőszerek igenis mérgező hatással lehetnek az emberi szervezetre. Nem véletlenül végzi a munkáját ez az ember is tetőtől talpig védőfelszerelésben. (A kép forrása Andrea videója.)

Ezeket a kemikáliákat sajnos nem lehet lemosni a gyümölcsről, zöldségről. Mert ugyan ha meg is hámozzuk, vagy nagyon alaposan megmossuk őket, a talaj amiből vették a tápanyagot, teljesen beszívta ezeket a szereket, ezért bele kerül a földben gyökeredző növényekbe is.

Tanulmányok támasztják alá, hogy a növények belsejében lévő kemikáliák aránya sajnos ugyanannyi mint a héjukon elhelyezkedő mennyiség.

Sose felejtsd el azt, hogy:

“Az vagy, amit megeszel.”

GABONAFÉLÉK

Kezdésként a gabonafélék hatásáról beszél. A teljes kiőrlésű gabonák nagyon jó választás a pajzsmirigy meggyógyítására (amaránt, quinoa, barna rizs, hajdina.)

Elmondja, hogy akinek autoimmun pajzsmirigy betegsége van, mint például Grave vagy Hashimotó szindróma, akkor az teljes mértékben kerülje a glutént tartalmazó gabonákat, mint például a búza, a rozs, árpa. Főként azért, mert ahogy már korábban említette az autoimmun verziókban szenvedőknek a pajzsmirigye mellett az emésztőszervrendszerét is gyógyítania szükséges.

Itt különösen felhívja a figyelmet, hogy ne kezdjünk el észnélkül a gluténmentes termékek vásárlásába. Ugyanis nagyon sok tud romboló hatással lenni a pajzsmirigyre belőlük, és például göböket tud növeszteni/nagyobbítani. Például a köles és az abból készült termékek nem jók a pajzsmirigynek. (Megj. tőlem:  A rizs és a kókuszliszt még talán a legjobb választás ami a gluténmentes liszteket illeti.)

Például ott a tápióka, ami nagyon sok gluténmentes kenyérben, sütiben, termékben megtalálható (keményítő formában leginkább.) Sajnos káros hatással tud lenni a pajzsmirigyre. Ezt lehetőleg kerüljük.

Nagyon sok ember amikor elkezd “egészségesen étkezni”, felhagy a feldolgozott, előre csomagolt, finomított ételek fogyasztásával és helyette összevásárol mindenféle mentes helyettesítőt. Eleinte nagyon jól érzik magukat az életmódváltás után. Majd nem sokkal később furcsállják, hogy miért fáradtak, szenvednek hasi panaszoktól, mint például felfújódottság és társai. Hullik a hajuk, alvási problémákkal küzdenek, esetleg elkezdenek allergiás tüneteket is produkálni.

Nagyon sokszor a nem megfelelően feldolgozott teljes értékű étellel tudunk kárt okozni a szervezetünkben. Sok esetben a gluténmentes liszteket például olyan környezetben gyártják ahol gluténtartalmú ételek is jelen vannak. (Megj. Tőlem: Nagyon érdemes itt is figyelni a hozzávalók listáját egyes termékek esetén. Minél több hozzávalóval készült annál kevésbé van jó hatással a szervezetünkre.)

Nagyon fontos, hogy a különböző ételek milyen módszerrel vannak feldolgozva és kerülnek a boltok polcaira, vagy a tányérunkra.

BABFÉLÉK

Egy másik példát is hoz az élelmiszerek közül, az pedig a babfélék. Nem mindegyik bab féle váltja ki ugyanazt a hatást minden ember szervezetéből. Általánosságban a babféléket nehezebben tudjuk megemészteni. (Ez például áztatással javítható)

pajzsmirigy

A képen (forrás Andrea videójából) például leírja, hogy a száraz babot például különösen fontos, 12-18 óráig áztatni főzés előtt. Az áztatás jó hatását azzal tudjuk növelni ha tengeri hínárt teszünk a bab mellé, hiszen természetes jódban gazdag és megkönnyíti a bab emészthetőségét. De a főzéshez is hozzá adhatjuk, különösen jó hatással van a pajzsmirigyre. Amennyiben konzerv babot veszel figyelj oda, hogy ne tartalmazzon cukrot, vagy káros összetevőt.

Golyva esetén egyébként különösen javasolja a tengeri hínár fogyasztását, levesekben, salátákban. 

(Megj. tőlem: Keresgéltem neten és Magyarországon beszerezhető többek között

http://www.biosziget.hu/wel-pac-fueru-wakame-tengeri-alga-57-g

https://www.napibio.hu/bio-kombu-tengeri-alga-50g

http://herbalnet.hu/noritengerialga-termek-7598)

Andrea óva int minket a szójától és szója tartalmú ételektől különösen. A szóját a mai világban már a legtöbb esetben teljesen máshogy dolgozzák fel mint régen. Ezenkívűl sajnos már szinte mindenbe belerakják.

Az ázsiai kultúrák fermentálással dolgozták fel a szójátami a tradicionális módszert illeti, és így a különböző verziói mint a miso (szójakrém), a tamari, egészséges ételt eredményeztek.

A fermentálás elősegíti az adott élelmiszer emészthetővé tételét, a nem jótékony összetevők feloldódását. Azonban ha nincs fermentálva, akkor megakadályozhatja a protein és a jód felszívódását, valamint kifejezetten golyvaképző hatást vált ki és hormonzavart idézhet elő a testben. (Megj. Tőlem: Érdemes vásárlásnál amúgyis figyelni az ételek összetevőit, de a szója, mint hozzávaló különösen kerülendő. Arról nem is beszélve, hogy mennyi mindenbe raknak cukrot és mindenféle adalékanyagot, színezéket, tartósítószert.)

Tehát a szója tartalmú hús helyettesítők, szójatej, szójaolaj és társainak fogyasztása igencsak meggondolandó, az általános egészségre nézve is, de kifejezetten a pajzsmirigy elégtelenségei esetén! Amennyiben odafigyelünk az egyéb összetevőkre és lehetőleg fermentált és bio verziót vásárolunk, akkor az rendben van. Természetesen ezt sem túlzásba víve.

A lima-bab és a csicseriborsó is lehet rossz hatással a pajzsmirigyre szintén, nagymértékű fogyasztás és nem megfelelő feldolgozottság esetén. Golyvanövelő és elősegíti a pajzsmirigy alulműködés rosszabodását!

Tehát a humusz lehet egészséges, de figyelj oda, hogy ne edd túl gyakran, és lehetőleg megfelelően feldolgozott bio csicseriborsóból legyen elkészítve.

De ismételten kiemeli, hogy a különböző ételek lehetnek különböző hatással emberekre,  de mindenekelőtt  a feldolgozás hogyanja  igazán meghatározó minden élelmiszert tekintve.

Példaként megemlíti, hogy a glutén sincs kifejezetten mindenkire rossz hatással. De egy pajzsmirigy gyógyítás esetén, főleg ha autoimmun a probléma érdemes elkerülni. Amennyi kenyérfélét esznek a franciák és az olaszok, minden egyes embernek pajzsmirigy problémával kellene küzdenie, ha mindenkire rossz hatással lenne a búza.

MANDULA

Egy másik jelentős példaként az “egészségesen étkezők körében” kifejezetten népszerűségnek örvendő mandulát hozza fel. Mandulaliszt, mandulatej, nyers mandula magvakat esznek egésznap.

Hangsúlyozza, hogy ha Neked Hashimotod, vagy pajzsmirigy alulműködésed van, akkor a mandula nem éppen megfelelő választás. Hacsak nem meg van teljesen hámozva, meg van pörkölve és sózva. Ez volt a hagyományos előkészítési módja régen is a mandulának.

A mandula héja (a keserű rész) például ciánt tartalmaz. Amennyiben ezt kis mennyiségben visszük be, nem jelenthet problémát, sőt jót tesz az immunrendszernek. De általában a mandulát nem kis mennyiségben szoktuk fogyasztani, hanem minimum egy nagy maroknyit meg szoktunk enni. Főként ha valami olyan élelmiszert fogyasztunk ami mandulából készült. Ebben az esetben az emésztőrendszerünknek is kifejezetten megterhelő tud lenni.

A mandula héjában lévő cián a testben tiociánsavvá alakul, ami nagy mennyiségben fogyasztva meg tudja zavarni a pajzsmirigy működését.

A tradicionális előkészítését tekintve, áztatták a mandulát, meghámozták, majd megpörkölték és megsózták, így biztonságossá téve a fogyasztását.

ZÖLDSÉGEK

Amit Andrea kiemel a zöldségekkel kapcsolatban, hogy nagyon fontos, hogy szezonnak megfelelő, helyi termesztésű zöldségeket fogyasszunk. Ugyanis ahhoz, hogy a szervezeted ismét egyensúlyba kerüljön, az kell, hogy a belső környezetedet (a testeddel), harmóniába hozd a külső, Téged körülvevő környezettel. Amikor a test egyensúlyban van, gyorsabban gyógyul.

Ezt sajnos nagyban megnehezíti, hogy a szupermarketek polcain szinte minden típusú zöldség elérhetősége egész évben, és ezért nagyon sok ember nem is tudja, hogy mi helyi és szezonális. Sajnos azonban ez nem azt jelenti, hogy mindegyik jó az emésztésünknek és az endokrin rendszerünknek. Érdemes piacon vásárolni ismételten ahol a termelőkkel tudsz beszélni, hogy mi az ami szezonális és helyi.

ZÖLD LEVELŰEK

A legtöbb zöldlevelű zöldség jótékony hatással rendelkezik. De ismét kiemelendő, hogy nem mindenkire vannak kifejezetten jó hatással. (Itt visszautal a 2. videóban elmesélt hölgy esetére, aki túlzásba vitte a veganizmust, és a zöldség alapú smoothie-kat, ami szintén romboló hatással volt a szervezetére.) A hölgy smoothiejainak alapja spenót, fodros kel, és fagyasztott eper volt.

Andrea fontosnak tartja elmondani, hogy ugyan a zöldségek nyersen való elfogyasztása sok esetben egészséges. Azonban NEM mindegyik zöldségé. Például a fodros kel, brokkoli, spenót, eper (ami ugyan gyümölcs, de ebbe a kategóriába tartozik) nyersen való fogyasztása golyvafokozó hatású és megakadályozhatják a jód felszívódását.

PROTEINEK

Kihangsúlyozza, hogy a megfelelő állati proteint nem csirke nuggetsből fogod tudni bevinni. Hanem olyanból, ami farmon nevelt, füvön táplált, szabadtartású, nem ketrecekben nevelt, antibiotikumokkal és hormonokkal agyon töltött állatoktól származik.

A pajzsmirigynek szükséges az állati protein bevitel. Például ahhoz, hogy a T3-at T4-é alakítsa. Ezért is nem javasolja a vegán életmódot azoknak akik meg szeretnék gyógyítani a pajzsmirigyüket, vagy a mellékveséket.

Ő maga is kipróbálta a vegánságot, és nagyon alacsony vérnyomással (80/150) és mellékvese kimerültségtől szenvedett ezen idő alatt. Sokszor elájult és legyengyült az immunrendszere.

Nagyon nagyon nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a húsnak megbízható, természetes körülmények között tartott és nevelésből származónak kell lennie, mert egyébként nem lesz jó hatással a szervezetre. Ha egy állat magas stresszszintet okozó környezetben él, az ránk is hatással lesz, ha elfogyasztjuk a húsát.

(Megj.tőlem: Egy nagyon ébresztő jellegű videót teszek be ide kapcsolódóan. Angolul van ugyan, de be tudjátok kapcsolni a feliratot hozzá. Ez a videó  Amerikáról készült, viszont ha nem is ilyen nagyban és teljesen ilyen formában, de sajnos Magyarországon is ez folyik.

https://www.youtube.com/watch?v=c2sgaO44_1c )

Ismét fontos megjegyezni, hogy az vagy amit megeszel, tehát tényleg nem mindegy, hogy mit viszel be a szervezetedbe.

Például ha sok halat eszel, mert abból szeretnéd bevinni az állati proteint, de úgy érzed, hogy mindig fázol, a kezeid, lábaid hidegek, akkor a hal nem a legmegfelelőbb protein számodra. Minden ételnek van energetikája és mivel ha logikusan is belegondolsz a hal hideg vízből származik, a testedre is hűsítő hatással lesz.

ÉLETMÓD TÉNYEZŐK

Már a korábbi videóiban kiemelte Andrea, de nem elég csak az ha minőségi tápanyagot viszel a szervezetedbe. Ha emellett még mindig túl stresszes vagy, és nem csökkented ezt tudatosan az életedben, bizony megnehezíted a gyógyulásodat.

A mellékvesék olyanok, mint akkumulátorok a testben. Ha ez az akkumulátor lemerül, a test egyéb területein is probléma fog kialakulni, legfőképpen a pajzsmirigyben. Ezért nagyon fontos, hogy a mellékvesét is gyógyítsuk a pajzsmirigy mellett. Túl sok munka, nem elegendő alvás, túl sok a nem megfelelő edzésfajtából mind mind mind kifáraszthatja a mellékveséket.

FOGAK

A fogak és a rágás nagyon fontos szerepet töltenek be az egészségünkben. A rágás a pajzsmirigy és az emésztőrendszer hogyanlétéért is felel. A pajzsmirigy fontos kommunikátor a testünkben. Miközben rágunk, szó szerint jelzést küldünk a belső szerveinknek, hogy milyen fajta étel érkezik. Ha nem rágod meg megfelelően az ételt, stresszt helyezel az emésztőrendszeredre, hiszen nagy, nem lebontott ételdarabokat fogsz küldeni a gyomrodba.

Akik pajzsmirigy rákban, pajzsmirigy túlmüködésben vagy Grave szindrómában szenvednek és van amalgám tömésük, nagyon érdemes azt kicseréltetni a saját testük egészsége érdekében. A gyökértömésekről is azt mondja el, hogy nem éppen a legjobb hatással vannak a szervezetre. Akik pajzsmirigy rákban szenvednek főként érdemes eltávolíttatni azokat a fogaikból.

Andrea hangsúlyozza, hogy nem kell megijedni, nem kell mindent egyben azonnal megváltoztatni, mert tudja, hogy ez rémisztően hangozhat. Lépésenként kell megváltoztatni az életmódunkat, hogy a testünk is közben alkalmazkodjon.

Valamint, megint csak nem szabad elfelejteni, hogy a gyógyulás időbe telik.

ÉRZELMI, SPIRITUÁLIS GYÓGYULÁS

Andrea elmeséli hogy nagyon sok olyan pácienssel találkozott, akik egészen addig nem tudtak teljesen meggyógyulni, amíg nem mentek mélyre, a betegségük valódi okát, gyökerét tekintve.

A testünk nem csak fizikai szinten létezik. Van energetikai és érzelmi, spirituális testszint is.

Elismétli amit a második videóban mutatott a csakrarendszerről, hogy igenis szoros összeköttetésben áll az endokrin rendszerrel. A pajzsmirigyed közvetlen jelzőrendszere annak, hogyan fejezed ki magad.

Ez a szintje a gyógyulásnak nagyon nagyon magas változási faktor a betegségeket tekintve.

Ha ebbe jobban beleásod magad, akkor fogod tudni igazán konkretizálni a betegségedet.

Hogyan és mit kommunikálsz a körüllötted lévő embereknek?

llletve az autoimmun esetekben mit és hogyan mondasz magadnak/magadról?

A pácienseinek ő kifejezetten ajánlja a meditáció rendszeres gyakorlását.

A meditáció lecsendesíti az elmét. Amikor az elme lecsendesült, több dolgot fogsz tudni meghallani, és mélyebbre tudsz menni a rendellenességed okát tekintve. Valamint a meditáció stresszcsökkentő, nyugtat, lelazít, ami nagyon fontos a gyógyulás szempontjából szintén.

Nem kell lótuszülésben ülnöd órákat ahhoz, hogy ezt elsajátítsd. Könnyen bele tudod venni napi cselekvésekbe, mosogatás, porszivózás, séta, stb. Ha csak a mély levegővételt gyakorlod pár percig, máris tettél ahhoz, hogy lenyugtasd magad.

Andrea ismételten kihangsúlyozza, hogy a pajzsmirigy gyógyulás komplex, és nem csak egy dolgon múlik. Ezt pedig azért tudja ennyire biztosan, hiszen 1999 óta több ezer emberrel dolgozott, és küldött a gyógyulás útjára.

Mindenekelőtt nem szabad elfelejteni, hogy hinned kell a saját gyógyulásodban és a tested azon képességében, hogy helyre tudja hozni magát.

Sok embernek “ki lett mosva az agya” és az orvosuk elhitette velük, hogy nem tudnak többé létezni a gyógyszerük nélkül. Ez nem igaz. Kivéve ha el lett távolítva a pajzsmirigyed. Akkor szükséged lesz valamilyen szintű pajzsmirigy pótlásra. De kifejezetten javasolja a természetes hormonpótlást a gyógyszer helyett. Ezeknek a gyógyszereknek sok fajtája csontritkulást, mérgező hatást a májra, álmatlanságot, szívdobogást és vese elégtelenséget okozhat.

Sokan azt gondolják, hogy már túl öregek meggyógyulni. Vagy hogy már annyi ideje szednek gyógyszert, hogy biztos nem tudják azt abbahagyni.

Az igazság az, hogy amíg élsz és lélegzel, bármilyen állapotot tudsz javítani a testedben. Mindössze időbe telik és a megfelelő komponensek alkalmazásán múlik.

Végszóként nyomatékosítja, hogy az ahogy vélekedsz magadról és a pajzsmirigy betegségedről, több mint meghatározó. Ereje van a gondolataidnak és hatással vannak a sejtjeidre. A sejtjeid pedig aszerint fognak viselkedni, amit gondolsz.

A 4.részét a videónak nem fordítom le, mert a 4 hónapos nagyon komplex és profin minden területet lefedő gyógyító programját részletezi benne. Aki tud angolul, tud rá most költeni és részt szeretne venni benne, ezen a linken elérheti.

Forrás innen,

Judy

Please like and share:

One thought on “Gyógyítsd a pajzsmirigyed videósorozat 3. rész”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.