Milyen az amikor veszítesz?

Milyen az amikor egy számodra igen csak dologban nem tudsz győzni?

Hát ma eléggé sikerült átértékelnem ezt a győzés-vesztés dolgot…
Egy elég fontos mérkőzésünk volt (versenyszerűen kosárlabdázom és most tartunk a rájátszásban, ahol elég fontos meccsek vannak, mert már a döntőbe jutásért megy a harc.)
Na és azt gondoltuk hogy a mai egy sima lesz a meccs (jó tudtuk,hogy kell érte hajtani, de azt hogy kikapunk és ráadásul ennyivel (17 pont)
Nem igazán ment a játék semelyikünknek, szét volt esve a csapat, az ellenfélnek viszont az is bepottyant a gyűrűbe aminek amúgy nem sok esélye volt. Letörve jöttünk ki az öltözőből és ültünk be a kisbuszba, hogy hazainduljunk. Vegyes érzések kavarogtak bennem.. Innen elég nehéz helyzetben vagyunk, mert még 6 meccs van hátra és mindegyiket hoznunk kell, valamint még az sem mindegy a többiek hogy alakulnak a győztes és vesztes meccsekkel.

Na de vissza az érzésekre..

Egyre inkább próbálok figyelni arra, hogy ne éljek a múltban és ne foglalkozzam azzal, ami elmúlt, hiszen azzal már úgysem tudok mit tenni, nem tudok rajta változtatni, megtörtént, és nyilván okkal történt mint minden más.
Akkor ott abban a pillanatban azonban először rabul esel az érzésben, magába szív és egy kis ideig nem hagy szabadulni.

Miért történt? Mi jobb csapat vagyunk, jobb képességekkel, miért nem tudtunk igazán csapatként játszani úgy mint ahogy már tettük korábban? Miért nem ment?
Nem volt jó napunk, nem aludtuk ki magunkat, utaztunk, nem jól edzettünk? Vajon mi lehetett a valós oka, hogy nem sikerült győznünk?
Hát na ez az, amin felesleges görcsölni már..Kikaptunk..Nem lehet visszapörgetni az időt, vége, lejárt a meccs, lefújták és nem játszhatjuk újra.

Kép: Pinterest

Fogadd el ami van, engedd el ami volt, és legyen hited abban ami lesz.

Érdekes dolog ez a győzelem és vesztés, ha az élet többi dolgára vetítjük rá.
Az élet akkor szép ha van benne rossz és jó, mert hát túl unalmas lenne, ha csak jó dolog történne ugyebár. Meg abból amúgy sem tanulnánk és fejlődnénk.
Mihez képest győzünk és mihez képest vesztünk? Ahhoz képest, hogy mit látunk az adott pillanatban jónak vagy épp rossznak?

Ezt egy bajnokságban egy mérkőzés után viszonylag könnyebb megítélni, azonban az élet más területein nehéz.

Például ha megnyersz egy vitát, győztesnek érzed magad? Úgy gondolod, hogy megnyugodhatsz mert te voltál a jobb a vitában és Neked lett igazad? Amikor például kirúgnak a munkahelyedről akkor úgy érzed,hogy vesztettél, akkor biztos,hogy vesztettél? Nem lehet,hogy pont ezzel nyertél, mert valami sokkal jobb következik?
Általában ezt az adott élethelyzetben nehéz pontosan megérezni, kitalálni, de érdemes mindig arra figyelni, hogy az adott szituációban mi visz minket előre még akkor is ha épp vesztésnek érzékeljük azt.

Kép: Pinterest


Néha győzöl, néha viszont tanulsz..!


JB

Please like and share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.