Kérdések

1. Mit szerettél csinálni középsuliban?

2. Mit gondolsz, miért szeretted ezt a tevékenységet annyira? (Például szerettél olvasni, mert ezáltal “betekinthettél mások világába” vagy futni, mert kikapcsolta az agyalásodat, stb) 

3. Mi az, ami jelenleg örömet okoz?

4.  Mi az  a mélyebbről jövő indíttatás, ami miatt ez a tevékenység téged örömmel tölt el? 

5. Ha bárhogy tölthetnéd a következő 6 hónapot, mit csinálnál?

6. Mi volt az utolsó 3 dolog amit olvastál vagy láttál és teljesen magával ragadott, megfogott? Mi a közös bennük? (Például ha egy detektív regény, természetfilm, akkor lehet, hogy szeretsz valaminek a részleteiben elmerülni és esetleg megvizsgálni/ismerni azt több nézőpontból.) 

7. Mi az a 3 tulajdonság amivel a barátaid jellemeznének Téged? 

8. Mi az a 3 melléknév amivel jellemeznéd magad? 

9. Nevezz meg olyan dolgokat amik leginkább relaxálóak számodra, amik megmozgatnak, amik izgatottá tesznek, élvezettel töltenek el!

10.  Melyik tulajdonságodat tartod a legjobbnak? Milyen gyakran veszed hasznát ennek a tulajdonságodnak? 

Amikor végeztél a válaszaiddal, olvasd el őket egyben, és nézd meg, hogy felismersz-e valamilyen ismétlődést, vagy mintát ami esetleg sokat elárul az alaptermészetedről.

Mihez kezdj az válaszaiddal?

Ha például elhagytad azt a dolgot az évek során, ami igazán megmozgatott gyerekként, akkor csinálj neki helyet jelenlegi életedben. Tölts egy délutánt azzal, hogy leülsz és olvasol, megnézel gyerekkori naplóidat, előveszed a fényképeidet, visszaemlékszel a tini dolgaidra. Nem feltétlenül arra kell itt gondolni, hogy építs homokvárat és fess tojást (bár az például nem lehet egyébként rosszirány a művészi vonalat tekintve:))

A lényeg, hogy próbálj meg visszahelyezkedni abba az állapotba, amikor fiatalabb voltál, és valami olyannal foglalkoztál, amiről azt hitted, hogy életed állása/tevékenysége lesz később. Csak az élet közbeszólt. Most elő tudod venni a régen dédelgetett álmaidat is.

Soha nincs jobb alkalom a mostnál.:)

Majd azokat a tevékenységek(et) ami inspirál és lázba hoz a mai napig, vagy újra belelkesít, találd ki, hogyan tudod visszahozni az életedbe, és mi az amit jelen élethelyzetedben tudsz vele kezdeni.

csak te tudsz adni a világnak

Ha például szerettél fabrikálni, művészkedni, alkotni, találj egy tanfolyamot ahol tanulhatsz róla, esetleg képesítést is szerezhetsz belőle. Ha jó probléma megoldó vagy, keress olyan felületeket ahol ezt tudod is alkalmazni. Például segíts a közösségednek megoldani egy régóta fennálló problémát. Kutass az interneten hogy milyen lehetőségek vannak arra, hogy azt a területet amiben a legjobb vagy,  a lehető legjobban kiaknázhasd.

Bármit is találj, minél többet időzől azon, hogy kitaláld hogyan tudod jobban belerakni magad, egyedivé válik általad. Sőt mi több, így fogod tudni igazán megtalálni, hogy mi az amit csak Te tudsz adni a világnak.

Belőled csak egy van. A tehetségedből és a képességeidből is csak egy van, olyan módon pedig kiváltképp, ahogy az benned van.

A poszthoz inspirációt és forrást innen használtam fel.

J.