Azt érzem, hogy már tartok ott,hogy igenis NE kelljen mindenre azt mondanom,hogy oké legyen, még akkor is, ha baromira nincs vele jó érzésem, illetve minden porcikám ellenkezik az adott üggyel kapcsolatban. Volt 2 munkalehetőség, visszautasítottam őket a megérzésemre (és egyéb befolyásoló tényezőkre hagyatkozva)

Egyre inkább azt érzem, hogy tanulok meg nemet mondani és igenis kiállni azért, ha valami nem tetszik, ha valamit másképp akarok, főleg akkor is ha valamivel kapcsolatban a megérzéseim súgják azt, hogy NEM EZT NEM! Nem kell minden dolgot bevállalnom mert ‘muszáj’ és mert nincs más.. de igen MINDIG van más..Maximum egy kicsit több idő de van más, és érzem,tudom, hogy ez a más felém tart..

Nem akarom megmagyarázni másoknak miért mondok nemet az adott dologra, lehet,hogy nem is értenék..sőt furcsállnák és azt gondolnák,hogy elment az eszem,hogy úgy döntöttem.. De ÉN döntöttem úgy, az ÉN érzéseim alapján, az ÉN szituációmban..

Hiába látod,hogy mi zajlik kívülről egy emberben, az,hogy belül mit gondol és érez pontosan sosem tudhatod igazán..(hacsak nem látó vagy,vagy gondolatolvasó:))
A lényeg, hogy attól függetlenül,hogy így döntök nem jelenti azt,hogy nem félek a következményétől. Hogy nem félek attól,hogy nem bánom meg.

Mindig minden döntésnek van utóhatása, nem véletlenül nagy mérföldkövek általában döntéseink. Viszont minden döntés után tudjuk,hogy a megfelelő volt-e, vagy nem és ez a lényeg, hogy felismerjük, ha nem jó döntést hoztunk,legközelebb talán egy adott hibát nem követünk el.

Viszont elhatároztam,hogy igenis idén kockáztatni fogok, és nem a kis megszokott hétköznapi életem szerint fogom továbbvinni a szálakat, többször mondom valamire, hogy nem, ha nem a válaszom, több olyan dolgot fogok kipróbálni amit kimozdít a komfort zónámból, ami mozgásra késztet és nem feltétlenül a megszokott, kényelmes érzetet nyújtja, hanem a nem ismert, félelmetes utat! De igenis többször fogom ezt választani, nem azért  mert ellen akarok állni a túl könnyűnek, viszont a könnyű, megszokott dolgokból nem várhatom, hogy változzanak a dolgok körülöttem, ahogy az eddigi tapasztalataim mutatják. Ha igazán máshogy akarok valamit, akkor máshogy is kell tennem érte, hiszen ha ugyanazt csinálom mint eddig nem várhatok el más eredményt.
Ezt Einstein bácsi nagyon jól megmondta:
Kép: Pinterest
Hát szóval máshogy kell, ha mást szeretnénk mint eddig.:)
Nem mondom, hogy könnyű, mert nem az, sőt kifejezetten fáj néha!
JB
Please like and share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.