Pajzsmirigy gyógyulásom 3. állomásához érkeztünk. Aki esetleg nem követte volna, az első és második posztot, itt és itt tudjátok elolvasni.

Ott tartottunk az előző posztban, hogy elkezdtem egy hormonológus hölgy javaslata alapján étkezni és elkezdtem tanulni az IIN-nen, holisztikus egészség és életmód tanácsadó képzésen.

Mivel itt sokféle táplálkozási móddal már találkoztam, hiszen több mint 100 féléről tanulunk, egyre több infóm lett arról, hogy mi jó a szervezetnek és mi nem.

GLUTÉN

Például azt eddig is tudtuk, hogy a teljes kiőrlésű kenyér és  társai nem jobbak, mint a hagyományos verziók, de közben azt is megtanultam róluk, hogy jobban megemelik a vércukor szintet mint a sima kenyér és pajtásai.

gyógyulásom

Nemsokára lesz egy cikkem a gluténmentességről, mert bizony arról is tanultam sok olyan dolgot, ami mégjobban elvette a kedvemet tőle.

Csak hogy egy dolgot említsek, a gliadin nevű protein ami a gluténban található, nagyon sok esetben megemésztetlenül marad a testünkben, és ópiumként hat az agyra. Na most ha ez olyan szervezetbe kerül ahol már jelen van valamilyen idegrendszeri betegség (mert, hogy a emésztőszervrendszeren túl, az idegrendszert támadja meg 2. körben) akkor az bizony fel fog erősödni. Ha ez bipolaritás, vagy hiperaktivitás gyerekeknél, vagy akár depresszió, depresszióra hajlamosaknál. Aki pedig egészséges, koncentrációban való csökkenést, étvágynövekedést eredményezhet. Hosszútávú, főleg nagy mértékű fogyasztás esetén, pedig a bélrendszert is tudja károsítani ezáltal. Nem véletlenül növekszik folyamatosan és nagymértékben a különböző éteallergiák száma.

TÁPLÁLKOZÁS

Szóval a táplálkozásra visszatérve, a hormonológus hölgy diétáját csináltam egy ideig, kiegészítve néha pici “csalásokkal” és böjtöléssel, amit persze, ahogy a cupcakes posztomban leírtam, teljesen jó és egészséges néha beiktatni. Hiszen egyrészt, szinte képtelenség folyamatosan hosszú ideig 100%-osan tisztán étkezni. Másrészt pedig a testednek is jobb az, ha néha (ritkán persze és úgy, hogy egyébként meg “jól táplálod”) adni egy kis alacsonyabb minőségű, viszont “lelkileg feltöltő táplálékot”. Amennyiben valamire nagyon vágysz és napokig sem jár máson az agyad, érdemesebb megadni a testednek, mértékkel természetesen, és túlleni a sóvárgáson. Valamint ha nem eszel sokáig egy bizonyos dolgot, utána könnyen előfordul, hogy érzékenyebben reagál a szervezeted rá.

Természetesen  amikor gyógyítod a szervezetedet érdemes azért hosszabb ideig távol tartani magad a gyógyulásod szempontjából nem megfelelő ételektől. (glutén, tejtermékek, feldolgozott ételek, gyorséttermek, üdítőitalok, cukros dolgok, silány minőségű húsok)

gyógyulásom
Kép: Pixabay

Nagyon fontos, hogy figyelj a saját szervezetedre és tapasztald ki neked mi a legjobb, mert mindenki más és másként reagálunk különböző ételekre.

Amint azt írtam már javulást tudtam elérni, és azóta sokkal kevesebbet is “érzem” a pajzsmirigyemet. Ha stresszesebb vagyok, illetve ha többször eszem cukros, esetleg feldolgozott olyan ételeket amik “csalásnak” számítanak.

A GYÓGYULÁS KOMPLEX FOLYAMAT

A holisztikus egészség és életmód coach képzésen, ahova most járok egyre több megerősítést kapok arra, hogy igenis  meghatározó az az amit eszel és talán még fontosabb az  életmódod. (A munkád kielégít-e, a párkapcsolatod boldoggá tesz-e, fektetsz-e a saját boldogságodba, fejlődésedbe elég energiát, mozogsz-e eleget, stb.)

gyógyulásom
Kép: Pixabay

Azon felül, hogy mit fogyasztunk nagyon fontos a lelki-szellemi hogyanlétünk, érzelmeink, az energetikai blokkok amik bennünk vannak, akár szüleinktől átvett rossz berögződések, stb. A választ mindig magunkban kell keresni, minden betegség esetén. Érdemes leásni mindig probléma gyökeréhez  és nem csak a tünetet kezelni. (Sajnos az orvosok többsége nem ezt teszi.)

A probléma ott is előjön egyébként, hogy nagyon sok embernek téves vagy hiányos a tudása azzal kapcsolatban, hogy mi az egészséges. (Ezért is választottam ezt a sulit, mert szeretnék majd ezzel sok-sok embernek segíteni.:))

Ha egyébként bővebben kíváncsi vagy a sulira, hogy mit tanulok, illetve miről szól az egész ebben a posztban megtalálod.

Minden betegség komplex. A test egy ökoszisztéma, egy egység. A szerveink harmóniában működnek egymással. Ha valami kiesik a harmóniából és nem javítunk rajta, könnyen lehet, hogy egyéb területeken is probléma adódik a testben.

Rengeteg féle terápia, segítség létezik. Nem reklámként szánom, de például Soma Öngyógyító c. könyve nagyon-nagyon sok módszert leír különböző terapeuták ás módszerek repertoárjából. Aki hisz az angyalokban és más lényekben, velük tud együtt dolgozni akár a gyógyulásban. Emellett a befelé való figyeléssel, a belső hangunkra való hallgatással, a testünk által kiváltott tünetekre és reakciókra támaszkodva igencsak közelebb juthatunk a gyógyulás folyamatához.

A meditáció, a természetben eltöltött idő, akár egy nagy relaxáló fürdő, minden, ami számunkra stresszoldó, segíthet. Olyan emberi kapcsolatok, amik boldoggá tesznek minket, mind, mind hozzájárul az egészségünkhöz.

A betegségek 90 %-a gyógyítható életmódváltással, de ez nyilván nagymértékben összefügg azzal a hajlandósággal, amivel a gyógyulni kívánó rendelkezik.

A gyógyulás nem egy egyik napról a másikra végbemenő, varázscsettintésre létrejövő folyamat. Különösen, ha alternatív módszereket választunk és nem gyógyszereket, vagy műtétet.

pajzsmirigy gyógyulásom
Kép: Pixabay

Az összes vendégelőadó akiktől tanulni tudok az IIN-en, világszinvonalú orvosok, kutatók, táplálkozási és életmód szakértők szinte mindegyike beszél példákról és konkrét ételekről, amik helyrehoztak különböző betegségeket.

A betegségek nagyon nagy része a belekben kezdődik, hiszen az immunrendszerünk több mint 65%-a ott van jelen.

Ott pedig könnyedén létre tud jönni egyensúlyból való kiesés, hiszen több baktérium van jelen, mint az egész testünkben. A jó baktériumok a barátaink, de a rosszak ha többségben vannak jelen akkor azokat nem szeretjük.

Az iskola tanárainak nagy többsége arról tanít, hogy a betegségek a bélben kezdődnek. Ott indul a gyulladás, a különböző bélrendszeri problémák, amik aztán különböző tüneteket eredményeznek. Sokszor nem is gondolnánk, hogy például az ekcéma, bőrbetegségek is a bélrendszerben lévő gyulladt állapotot mutatják. (a lelki okok mellett természetesen)

ÉLŐ PÉLDA A GYÓGYULÁSRA

Akik követnek tudják, hogy Andrea Beaman, (aki tud angolul rengeteg érdekes, értékes posztja van a weboldalán) holisztikus egészség és életmód tanácsadó, pajzsmirigy szakértő, híres egészséges főző show műsorvezető, író követője lettem.

Ő az egyik vendégelőadónk volt a suliban. Meggyógyította magát a golyvás alulműködéses pajzsmirigy betegségéből 2 év alatt gyógyszer és műtét nélkül.

Az összevissza diétázásból, az egyáltalán nem tápanyagdús, és egészséges étkezésből, rohanó életmódból, a testére, és a belső intuíciójára való egyáltalán nem figyelmésből változtatott és 180 fokot fordult. Teljes életmódváltásba kezdett, 100 %-ban egészéségesen táplálkozott, csökkentette a stresszt az életében, elkezdte feltárni betegsére lelki okait, és belevetette magát a gyógyulás mélyvizébe.

Bújom minden könyvét, készítem a javasolt receptjeit, minden oktatóvideóját megnézem.

Volt egy 4 részes videósorozata, amiben nagyon meghatározó dolgokat írt le a gyógyuláshoz. Aki nem olvasta volna, itt, itt, és itt találja, az engedélyével csináltam belőle magyar blogposztokat. A 4. részét azért nem fordítottam le, mert az a 4 hónapos komplex, minden területet lefedő gyógyító programját részletezi benne. Aki tud angolul, tud rá most költeni és részt szeretne venni benne, ezen a linken elérheti.

Fogok még anyagokat hozni a könyveiből, recepteket tőle, mert tudom, hogy ezzel sokaknak segítek akik szintén a gyógyulás útján vannak.

Ezenkívűl fogok más gyógyulási történetek is megosztani a jövőben, hogy ezzel inspiráljam és bátorítsam sorstársaimat.

AMIT ÉN JELENLEG TESZEK ÉS LEGFONTOSABBNAK TARTOK A GYÓGYULÁSOM SORÁN:
  • Követem Andrea videósorozatának, könyveinek javaslatait 
  • Továbbra is dolgozom magamon, a torokcsakrámon, a betegségem lelki okain (meditálok, jógázok, megerősítéseket írok és hallgatok, naplót írok, kreatívan és őszintén fejezem ki magam)
  • Figyelek a táplálkozásomra, amennyire csak lehet glutén, tej és cukormentesen, tisztán étkezem. Helyi termesztésű, szezonális, bio gyümölcsöt és zöldséget, és fűvel táplált bio marha, szabadtartású csirkehúst, megbízható forrásból származó halat és tengeri hínárt (jód tartalma miatt nagyon értékes tápanyag a pajzsmirigynek) fogyasztok
  • Mozgok rendszeresen 
  • Figyelek a testemre
  • Szánok időt magamra a saját boldogságomra, fejlődésemre

A következő pajzsmirigyes posztomban pedig az összes eddig számomra segítséget nyújtó, és a gyógyulásomhoz hozzásegítő felületeket fogom megosztani egyben.

Amennyiben még nem tettétek fel tudtok iratkozni a hírlevelemre itt és mindig értesülhettek az új posztokról, egyéb újdonságokról!

Ha pedig esetleg megosztanátok velem a gyógyulásotokról szóló sztorijaitokat, kommenteljetek, vagy vegyétek fel velem a kapcsolatot.  Mindig jó a megerősítés mások által, hogy igenis van út és remény a gyógyulásra.

Mindenkinek szép napot,

J.

Nyilatkozat felelősség kizárásáról: Az ezen az oldalon található információk nem helyettesítenek semmiféle orvosi és egyéb professzionális tanácsot, kezelést, vagy diagnózist, mindössze tájékoztató jelleggel bírnak. Személyes tapasztalatokra, az általam tanultakra és olvasottakra épül minden ami megosztásra kerül az oldalon, ezáltal nem vagyok köteles vállalni semmiféle felelősséget, vagy kötelezettséget.

Please like and share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.