Kedves Látogató,

Köszöntelek az oldalamon, Mozsolics Juditnak hívnak és édességimádó,  holisztikus szemléletű életmód blogger vagyok.

Ez a blog mindazoknak szól, akik boldogabbak szeretnének lenni a mindennapjaikban. Az én egyik folyamatos célom az életben, hogy harmóniában legyek önmagammal, a testemmel és a lelkemmel egyaránt. Ugyanebben szeretnék segíteni másoknak is.

A Candle & Coconut  azért jött létre, hogy mankót nyújtson mindenkinek aki át szeretné venni az irányítást élete felett, a megfelelő táplálkozástól kezdve egészen a szellem és a test folyamatos ápolásán át.

 A Candle, vagyis a gyertya jelképez mindent ami a lélekkel, szellemmel kapcsolatos.

A Coconut, vagyis kókusz pedig mindent ami táplálkozás és egészség.

Lelkes, jövendőbeli holisztikus táplálkozási és életmód coachként tudom, hogy rengeteg egymásnak ellent mondó információ van mindenfelé. Ezért elhatároztam, hogy megszerzem a tudást, és megértek mindent annak érdekében, hogy megfelelő döntéseket hozzak a táplálkozásomat és életmódomat illetően, és másoknak is ez alapján segítek. Jelenleg a világ egyik legjobb és legnagyobb táplálkozástudományi iskolájának az IIN-nek a diákja vagyok, ahol alapelvekről, diétákról, sóvárgásokról, a test és az étel kapcsolatáról és mindenekelőtt arról tanulok, hogyan teremthetünk teljességet az életükben holisztikus módon.

Amire törekszem még az életben, az a “virágzás”, és nem csak átvészelni a napokat. Egyszer olvastam erről egy idézetet, ami mély nyomott hagyott bennem.

“Azért vagyunk itt, hogy éljünk, nem pedig azért, hogy túléljünk.

 Mit szeretnék adni a olvasóimnak?

Nos, ha már egyetlen dologgal is tudsz azonosulni amiről írok, én már boldogabb vagyok. 😉

Remélem, hogy inspirálni, vagy támogatni tudlak akár receptjeimmel, ajánlott meditációimmal, gyógyulásom történetével vagy bármivel amit az oldalamon találsz.

Hiszem, hogy nem véletlen, amikor 2 ember találkozik, mert mindnyájan össze vagyunk kapcsolódva valamilyen módon, szóval ha megtaláltál, bízom benne hogy legalább egy kicsit hozzáadhatok az életedhez, vagy akár Te az enyémhez.

Nemrég költöztem Amerikába mivel tavaly jelentős fordulatot vett az életem, amikor megtaláltam az én imádnivaló amerikai páromat. Így a tapasztalat és a kalandszerzés már 2 országban is folyik.♥

Hol kezdődött az egész számomra?

A blogírás körülbelül 2 évvel ezelőtt kezdődött az életemben, de 2016 nyarán lettem annyira motivált, hogy elkezdjek vele komolyabban foglalkozni.

Évekig agyaltam azon, hogy merre van az én utam, hogy mit is szeretnék valójában az életemben. Mindig is tudtam, hogy imádok segíteni, és hasznos lenni a körülöttem lévőknek. (Nem meglepő miért dolgoztam asszisztensként jópár évig.)  14 évig versenyszerűen kosárlabdáztam. Imádom a mai napig, imádok egy csapat tagja lenni, imádok nyerni és  közös célért harcolni a csapattársaimmal. Ennek ellenére nem tudtam igazán elképzelni, hogy hosszútávon élsportoló legyek, és csak erről szóljon az életem.

Kep 29

A személyiségfejlesztés, a spiritualitás, és az emberi lélek rejtelmeivel való foglalatoskodás 8 éve került az életembe a nővérem által.  Azt már biztosan tudtam akkor, hogy ez az a terület, ami igazán foglalkoztat, főként a sokszínűsége és a benne rejlő folyamatos tanulási lehetőség miatt. Elkezdtem magam fejleszteni a lehető legtöbb módon; Sok könyvet elolvastam, különböző tanfolyamokra jártam, és egy spirituális terapeuta is rengetett tanított nekem.

Aztán kaptam egy pofont az élettől, ami még inkább abba az irányba terelt, hogy tudatosabb legyek az életem minden területén :

Több mint 2 éve kiderült, hogy van egy jóindulatú göb a pajzsmirigyem jobb oldali részén, ami akkora, hogy az orvosok szerint el kellene távolítani. Mivel a göböt magát nehezen és kockázatosan tudnák csak csonkolni, a teljes jobb lebenyt eltávolítanák. Erről én hallani sem akartam! Mindenképpen akartam találni egy utat, ami nem az orvosi szike általi műtét volt. Panaszt csak ritkán okoz egyébként, esztétikai problémát sem jelentősen (néha zavar csak a nyelésben, valamint légzésnél de ritkán)

Ez késztetett arra hogy elkezdjek magamon még jobban dolgozni, felfedni azt, hogy mi is lehet a lelki oka ennek az életemben, valamint milyen más alternatív úton és gyógymódokkal tudnám megoldani ezt a problémát. Miután a glutén és laktóz intoleranciára utaló hasi problémáim is elkezdtek kialakulni, tudtam, hogy méginkább szükségem van a többszintű változtatásra.

Ahhoz hogy a fizikai test harmóniában, egészségben legyen a lélekkel, figyelmet kell fordítanunk a megfelelő táplálkozásra, valamint a szellemünk megfelelő táplálására egyaránt.

Kris Carr, az egyik nagy példaképem és “gurum” akit követek, több mint 10 éve éli az élettét rákosan, úgy, hogy egészségesebb és boldogabb mint valaha, kifejezetten ügyelve ezek együttes harmóniájára az életében. Ő csak egy nagy példa erre a sok közül.

Az életem másik meghatározó részei az édességek. (Jajj, azok az édességek)

Amióta az eszemet tudom, imádom a csokit, a sütit, a tortákat, és társait. Úgy tudnál legjobban elképzelni, mint amikor látod magad előtt a kislányt aki nyakig benne van a Nutellás üvegben. 🙂

Pont emiatt a másik nagy projektem és szenvedélyem, az minél több olyan egészséges édességet készíteni, amit bűntudat, fájdalmas következmények nélkül fogyaszthat az ember, de mégis az Úristen, de finom! érzést kapja általa.

Kiemelkedő szerepet szánok a CUPCAKE-k mindenféle formájának, ugyanis őket kezdtem el elkészíteni egészséges verzióban, és elérhetővé szeretném tenni minnél több embernek.

Hiszem, hogy minden okkal történik, és minden a javunkat szolgálja. Hiszem, hogy mi vagyunk felelősek a saját életünkért, és hogy mindenki megérdemli a boldogságot.

 Hiszek még:

A csodákban. Az anyatermészetben. Abban, hogy a borús felhők mögül mindig előbújik a Nap. A folyamatos tanulásban. A mosoly és az egymást segítés erejében. A kis dolgokban, amik boldoggá tesznek minket.

Ennyit rólam egyelőre. 🙂 Remélem, hogy hallok felőled, és csatlakozol hozzám az utam során!

 Szép napot,

 Judy